hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka

Đuro Roseg ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Slavica Jakšić

Puni tekst: hrvatski, pdf (475 KB) str. 155-158 preuzimanja: 156* citiraj
APA 6th Edition
Roseg, Đ. i Jakšić, S. (1992). Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka. Mljekarstvo, 42 (2), 155-158. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95461
MLA 8th Edition
Roseg, Đuro i Slavica Jakšić. "Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka." Mljekarstvo, vol. 42, br. 2, 1992, str. 155-158. https://hrcak.srce.hr/95461. Citirano 16.10.2019.
Chicago 17th Edition
Roseg, Đuro i Slavica Jakšić. "Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka." Mljekarstvo 42, br. 2 (1992): 155-158. https://hrcak.srce.hr/95461
Harvard
Roseg, Đ., i Jakšić, S. (1992). 'Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka', Mljekarstvo, 42(2), str. 155-158. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95461 (Datum pristupa: 16.10.2019.)
Vancouver
Roseg Đ, Jakšić S. Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 16.10.2019.];42(2):155-158. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95461
IEEE
Đ. Roseg i S. Jakšić, "Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka", Mljekarstvo, vol.42, br. 2, str. 155-158, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95461. [Citirano: 16.10.2019.]

Sažetak
PACCP koncepcija ukazuje kompleksno na kritične točke tijekom prerade mlijeka uz moguće rizike kontaminacije mehaničkim, fizikalnim, kemijskim i mikrobiološkim putem. U radu su prikazane sheme minimalno potrebnih uvjeta i kritičnih točaka u preradi konzumnog mlijeka i pasterizacije uz moguću kontaminaciju.

Ključne riječi
mlijeko; prerada; pasterizacij; kritične točke; HACCP

Hrčak ID: 95461

URI
https://hrcak.srce.hr/95461

[engleski]

Posjeta: 288 *