APA 6th Edition Tratnik, Lj. (1992). Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad. Mljekarstvo, 42 (3), 221-231. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95476
MLA 8th Edition Tratnik, Ljubica. "Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad." Mljekarstvo, vol. 42, br. 3, 1992, str. 221-231. https://hrcak.srce.hr/95476. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition Tratnik, Ljubica. "Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad." Mljekarstvo 42, br. 3 (1992): 221-231. https://hrcak.srce.hr/95476
Harvard Tratnik, Lj. (1992). 'Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad', Mljekarstvo, 42(3), str. 221-231. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95476 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver Tratnik Lj. Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 21.01.2021.];42(3):221-231. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95476
IEEE Lj. Tratnik, "Modifikacija kravljeg mlijeka pri proizvodnji mliječne hrane za dojenčad", Mljekarstvo, vol.42, br. 3, str. 221-231, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95476. [Citirano: 21.01.2021.]
Sažetak Za proizvodnju mliječne hrane za dojenčad sastav kravljeg mlijeka može se modificirati, prema uzoru na sastav humanog (majčinog) mlijeka, kako bi se osigurao normalan rast, razvoj i zdravlje dojenčeta. Do osnovnih postavki u ovom procesu dolazi se isključivo na osnovi proučavanja i usporedbe sastava humanog i kravljeg mlijeka, uloge pojedinih sastojaka te nutritivnih i imunoloških potreba dojenčadi. Pri tome se moraju uzeti u obzir preporuke i internacionalni standardi za dozvoljene količine pojedinih sastojaka u hrani za dojenčad, koja zamjenjuje majčino mlijeko.