Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama

Mirko Šipka ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija
L. Stojanović
Lj. Petković
S. Ignjatović ; Mlekara Pirot
S. Mladenović ; Mlekara, Servo Mihalj, Zrenjanin


Puni tekst: hrvatski pdf 1.433 Kb

str. 3-11

preuzimanja: 1.112

citiraj


Sažetak

Već duže vremena u svetu se osjeća nedostatak telećih želudaca za proizvodnju sirila. Stoga je u posljednjim godinama porastao interes za dobivanje sirila s pomoću mikroorganizama. Pored pomanjkanja sirila i niža cijena mikrobnog sirila razlog su za povećanje interesiranja za sirila proizvedena s pomoću mikroba.

Ključne riječi

sir; trapist; kačkavalj; sir u kriškama; renilaza; mikrobno sirilo

Hrčak ID:

95572

URI

https://hrcak.srce.hr/95572

Datum izdavanja:

5.1.1973.

Posjeta: 1.547 *