hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama

Mirko Šipka ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija
L. Stojanović
Lj. Petković
S. Ignjatović ; Mlekara Pirot
S. Mladenović ; Mlekara, Servo Mihalj, Zrenjanin

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 3-11 preuzimanja: 815* citiraj
APA 6th Edition
Šipka, M., Stojanović, L., Petković, Lj., Ignjatović, S. i Mladenović, S. (1973). Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama. Mljekarstvo, 23 (1), 3-11. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95572
MLA 8th Edition
Šipka, Mirko, et al. "Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama." Mljekarstvo, vol. 23, br. 1, 1973, str. 3-11. https://hrcak.srce.hr/95572. Citirano 14.05.2021.
Chicago 17th Edition
Šipka, Mirko, L. Stojanović, Lj. Petković, S. Ignjatović i S. Mladenović. "Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama." Mljekarstvo 23, br. 1 (1973): 3-11. https://hrcak.srce.hr/95572
Harvard
Šipka, M., et al. (1973). 'Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama', Mljekarstvo, 23(1), str. 3-11. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95572 (Datum pristupa: 14.05.2021.)
Vancouver
Šipka M, Stojanović L, Petković Lj, Ignjatović S, Mladenović S. Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 14.05.2021.];23(1):3-11. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95572
IEEE
M. Šipka, L. Stojanović, Lj. Petković, S. Ignjatović i S. Mladenović, "Upotreba mikrobnog sirila "Renilaza" u proizvodnji trapista, kačkavalja i bijelog sira u kriškama", Mljekarstvo, vol.23, br. 1, str. 3-11, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95572. [Citirano: 14.05.2021.]

Sažetak
Već duže vremena u svetu se osjeća nedostatak telećih želudaca za proizvodnju sirila. Stoga je u posljednjim godinama porastao interes za dobivanje sirila s pomoću mikroorganizama. Pored pomanjkanja sirila i niža cijena mikrobnog sirila razlog su za povećanje interesiranja za sirila proizvedena s pomoću mikroba.

Ključne riječi
sir; trapist; kačkavalj; sir u kriškama; renilaza; mikrobno sirilo

Hrčak ID: 95572

URI
https://hrcak.srce.hr/95572

Posjeta: 1.007 *