hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.23 No.1 Siječanj 1973.

Stručni rad

Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo

Puni tekst: hrvatski, pdf (733 KB) str. 19-23 preuzimanja: 579* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N. (1973). Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost. Mljekarstvo, 23 (1), 19-23. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95574
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost." Mljekarstvo, vol. 23, br. 1, 1973, str. 19-23. https://hrcak.srce.hr/95574. Citirano 20.08.2018.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija. "Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost." Mljekarstvo 23, br. 1 (1973): 19-23. https://hrcak.srce.hr/95574
Harvard
Dozet, N. (1973). 'Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost', Mljekarstvo, 23(1), str. 19-23. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95574 (Datum pristupa: 20.08.2018.)
Vancouver
Dozet N. Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost. Mljekarstvo [Internet]. 05.01.1973. [pristupljeno 20.08.2018.];23(1):19-23. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95574
IEEE
N. Dozet, "Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost", Mljekarstvo, vol.23, br. 1, str. 19-23, Kolovoz 2018. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95574. [Citirano: 20.08.2018.]

Sažetak
Proizvodnja kozjeg mlijeka nije dovoljno razvijena ni u svijetu niti kod nas. Ukupna proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu iznosi 8,3 miliona metričkih tona (podaci FAO 1964/65.). Naši statistički pokazatelji ne daju pojedinačnu cifru kozjeg mlijeka, nego je proizvodnja iskazana zajedno s ovčjim mlijekom. To je samo jedan od elemenata koji objašnjava shvaćanje da kozje mlijeko i njegove prerađevine nisu dovoljno vrijedne da se obrade i pokaže njihova kvalitetna i ekonomska vrijednost.

Ključne riječi
kozje mlijeko; sastav; hranidbena vrijednost

Hrčak ID: 95574

URI
https://hrcak.srce.hr/95574

Posjeta: 691 *