Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo


Puni tekst: hrvatski pdf 733 Kb

str. 19-23

preuzimanja: 1.509

citiraj


Sažetak

Proizvodnja kozjeg mlijeka nije dovoljno razvijena ni u svijetu niti kod nas. Ukupna proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu iznosi 8,3 miliona metričkih tona (podaci FAO 1964/65.). Naši statistički pokazatelji ne daju pojedinačnu cifru kozjeg mlijeka, nego je proizvodnja iskazana zajedno s ovčjim mlijekom. To je samo jedan od elemenata koji objašnjava shvaćanje da kozje mlijeko i njegove prerađevine nisu dovoljno vrijedne da se obrade i pokaže njihova kvalitetna i ekonomska vrijednost.

Ključne riječi

kozje mlijeko; sastav; hranidbena vrijednost

Hrčak ID:

95574

URI

https://hrcak.srce.hr/95574

Datum izdavanja:

5.1.1973.

Posjeta: 1.967 *