hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.23 No.1 Siječanj 1973.

Stručni rad

Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo

Puni tekst: hrvatski, pdf (733 KB) str. 19-23 preuzimanja: 515* citiraj
APA
Dozet, N. (1973). Sastav kozjeg mlijeka, proizvoda od kozjeg mlijeka i njihova hranidbena vrijednost. Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 23(1), 19-23. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95574

Sažetak
Proizvodnja kozjeg mlijeka nije dovoljno razvijena ni u svijetu niti kod nas. Ukupna proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu iznosi 8,3 miliona metričkih tona (podaci FAO 1964/65.). Naši statistički pokazatelji ne daju pojedinačnu cifru kozjeg mlijeka, nego je proizvodnja iskazana zajedno s ovčjim mlijekom. To je samo jedan od elemenata koji objašnjava shvaćanje da kozje mlijeko i njegove prerađevine nisu dovoljno vrijedne da se obrade i pokaže njihova kvalitetna i ekonomska vrijednost.

Ključne riječi
kozje mlijeko; sastav; hranidbena vrijednost

Hrčak ID: 95574

URI
https://hrcak.srce.hr/95574

Posjeta: 618 *