hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa

Branka Bačić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad

Puni tekst: hrvatski, pdf (589 KB) str. 32-35 preuzimanja: 275* citiraj
APA 6th Edition
Bačić, B. (1973). Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa. Mljekarstvo, 23 (2), 32-35. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95578
MLA 8th Edition
Bačić, Branka. "Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa." Mljekarstvo, vol. 23, br. 2, 1973, str. 32-35. https://hrcak.srce.hr/95578. Citirano 02.03.2021.
Chicago 17th Edition
Bačić, Branka. "Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa." Mljekarstvo 23, br. 2 (1973): 32-35. https://hrcak.srce.hr/95578
Harvard
Bačić, B. (1973). 'Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa', Mljekarstvo, 23(2), str. 32-35. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95578 (Datum pristupa: 02.03.2021.)
Vancouver
Bačić B. Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 02.03.2021.];23(2):32-35. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95578
IEEE
B. Bačić, "Antibiotici kao faktor stabilnosti kazeinskog kompleksa", Mljekarstvo, vol.23, br. 2, str. 32-35, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95578. [Citirano: 02.03.2021.]

Sažetak
Stabilnost kazeinskog kompleksa u mlijeku posle muže je jedan od faktora koji utiču na tehnološku vrijednost mlijeka. Pod stabilnošću kazeinskog kompleksa podrazumijevamo postojanost micela frakcije alfa-, beta- i kapa-kazeina koja čini 80 procenata bjelančevina mlijeka da ostane nepromijenjena pod utjecajem fiziko-kemijskih agenasa.

Ključne riječi
kazeinski kompleks; antibiotici; stabilnost

Hrčak ID: 95578

URI
https://hrcak.srce.hr/95578

Posjeta: 440 *