hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju

Ružica Todorić ; Mlekara Novi Sad
Kristina Savadinović

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 78-86 preuzimanja: 517* citiraj
APA 6th Edition
Todorić, R. i Savadinović, K. (1973). Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju. Mljekarstvo, 23 (4), 78-86. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95589
MLA 8th Edition
Todorić, Ružica i Kristina Savadinović. "Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju." Mljekarstvo, vol. 23, br. 4, 1973, str. 78-86. https://hrcak.srce.hr/95589. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition
Todorić, Ružica i Kristina Savadinović. "Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju." Mljekarstvo 23, br. 4 (1973): 78-86. https://hrcak.srce.hr/95589
Harvard
Todorić, R., i Savadinović, K. (1973). 'Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju', Mljekarstvo, 23(4), str. 78-86. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95589 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver
Todorić R, Savadinović K. Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 17.01.2021.];23(4):78-86. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95589
IEEE
R. Todorić i K. Savadinović, "Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju", Mljekarstvo, vol.23, br. 4, str. 78-86, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95589. [Citirano: 17.01.2021.]

Sažetak
Sve veća i veća potrošnja jogurta, a ujedno i zahtjevi tržišta odnosno potrošača, koji su već veoma osjetljivi na bilo koji nedostatak ako je u pitanju kvaliteta ovog proizvoda, uvjetovali su da se pristupi ozbiljnijem i dubljem proučavanju proizvodnje jogurta, a sve u jednom cilju, da se postignu što bolji rezultati u kvalitetu, ne zapostavljajući pri tom ni ekonomiku proizvodnje.

Ključne riječi
sirutke u prahu; proizvodnja jogurta; kiselost; konzistencija

Hrčak ID: 95589

URI
https://hrcak.srce.hr/95589

Posjeta: 667 *