hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
Marko Stanišić
Sonja Sumenić
T. Jurišić

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 194-202 preuzimanja: 544* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N., Stanišić, M., Sumenić, S. i Jurišić, T. (1973). Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira. Mljekarstvo, 23 (9), 194-202. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95650
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija, et al. "Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira." Mljekarstvo, vol. 23, br. 9, 1973, str. 194-202. https://hrcak.srce.hr/95650. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija, Marko Stanišić, Sonja Sumenić i T. Jurišić. "Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira." Mljekarstvo 23, br. 9 (1973): 194-202. https://hrcak.srce.hr/95650
Harvard
Dozet, N., et al. (1973). 'Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira', Mljekarstvo, 23(9), str. 194-202. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95650 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M, Sumenić S, Jurišić T. Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira. Mljekarstvo [Internet]. 1973 [pristupljeno 20.01.2021.];23(9):194-202. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95650
IEEE
N. Dozet, M. Stanišić, S. Sumenić i T. Jurišić, "Izučavanje uticaja načina pakovanja na kvalitet sira", Mljekarstvo, vol.23, br. 9, str. 194-202, 1973. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95650. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Pakovanje sira je posljednja faza u procesu proizvodnje i zahtijeva posebno izučavanje za svaku vrstu sira, kako bi se sačuvala kvaliteta pri skladištenju, transportu i maloprodaji. Metode realizacije prodaje na širokom području trgovinske mreže, naročito samoposluge traže da se specifično riješe ovi problemi.

Ključne riječi
sir; kvaliteta; pakiranje

Hrčak ID: 95650

URI
https://hrcak.srce.hr/95650

Posjeta: 712 *