hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka

B. Babić ; Veterinarska inspekcija, Sečanj
Vera Katić ; Fakultet veterinarske medicine Beograd, Bulevar oslobođenja 18, 11000 Beograd, Srbija

Puni tekst: hrvatski, pdf (825 KB) str. 189-194 preuzimanja: 330* citiraj
APA 6th Edition
Babić, B. i Katić, V. (1991). Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka. Mljekarstvo, 41 (7), 189-194. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95858
MLA 8th Edition
Babić, B. i Vera Katić. "Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka." Mljekarstvo, vol. 41, br. 7, 1991, str. 189-194. https://hrcak.srce.hr/95858. Citirano 15.01.2021.
Chicago 17th Edition
Babić, B. i Vera Katić. "Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka." Mljekarstvo 41, br. 7 (1991): 189-194. https://hrcak.srce.hr/95858
Harvard
Babić, B., i Katić, V. (1991). 'Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka', Mljekarstvo, 41(7), str. 189-194. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95858 (Datum pristupa: 15.01.2021.)
Vancouver
Babić B, Katić V. Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1991 [pristupljeno 15.01.2021.];41(7):189-194. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95858
IEEE
B. Babić i V. Katić, "Analiza količina masti i suhe tvari bez masti u funkciji organizacije otkupa mlijeka", Mljekarstvo, vol.41, br. 7, str. 189-194, 1991. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95858. [Citirano: 15.01.2021.]

Sažetak
Cilj analize bio je da se utvrde promjene količina mliječne masti i suhe tvari bez masti (SMBM) u mlijeku od domaćinstva proizvođača do sabirnih mjesta. Na pet od šest sabirnih mjesta u uzorcima mlijeka uzetim u domaćinstvima SMBM je bila manja od 8,5%. U uzorcima mlijeka uzetim na sabirnom mostu SMBM je na istih pet od šest sabirnih mjesta bila niža od 8%. Gubici mliječne masti od domaćinstva do sabirnog mjesta su se kretali od 0,14 do 0,74%, a gubici SMBM od 0,12 do 0,43%. Najmanji gubitak mliječne masti (0,14) je bio na sabirnom mostu gdje je i gubitak SMBM bio najmanji (0,12%).

Ključne riječi
mlijeko; otkup; mast; suha tvar bez masti

Hrčak ID: 95858

URI
https://hrcak.srce.hr/95858

[engleski]

Posjeta: 522 *