Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promjene u siru edamskog tipa tokom čuvanja

N. Taboršak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Stojak
Ljerka Lešić
Blanka Koludrović
Vera Bašić
J. Pavlek


Puni tekst: hrvatski pdf 1.060 Kb

str. 3-10

preuzimanja: 432

citiraj


Sažetak

Sir edamskog tipa sazrijevao je u standardnim uvjetima zapakovan u šaran foliju. Zreli sir čuvan je na temperaturi 10 i 20 °C. U intervalima od 10 ili 20 dana praćene su organoleptičke, mikrobiološke i kemijske promjene u siru. Ispitivanja su prekinuta u trenutku kada uzorci više nisu odgovarali za potrošnju. Utvrđeno je vrijeme kada nastaju pojedine faze kvarenja i procijenjen optimalan rok održivosti sira u navedenim uvjetima.

Ključne riječi

sir; edamac; čuvanje

Hrčak ID:

95966

URI

https://hrcak.srce.hr/95966

Datum izdavanja:

7.1.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 954 *