Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Termostabilnost pavlake

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Mirjana Vulić


Puni tekst: hrvatski pdf 879 Kb

str. 67-72

preuzimanja: 465

citiraj


Sažetak

Ispitivana je termostabilnost pavlake na 140 °C s aspekta njene upotrebe Za UHT sterilizaciju. Utvrđena je termostabilnost pavlake zavisno od kvaliteta ishodnog mlijeka i nekih njenih kemijskih svojstava. Ispitane su korelacijske veze između termostabilnosti s jedne strane i alkoholne probe, kiselosti i pH vrijednosti kod pavlake razne masnoće, te između punomasnog mlijeka, obranog mlijeka i pavlake.

Ključne riječi

pavlaka; termostabilnost

Hrčak ID:

95981

URI

https://hrcak.srce.hr/95981

Datum izdavanja:

4.3.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.008 *