hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin

Marijana Carić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Dragoljub Gavarić
Spasenija Milanović
Ljiljana Kulić
Živanko Radovančev

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 163-176 preuzimanja: 538* citiraj
APA 6th Edition
Carić, M., Gavarić, D., Milanović, S., Kulić, Lj. i Radovančev, Ž. (1985). Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin. Mljekarstvo, 35 (6), 163-176. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96080
MLA 8th Edition
Carić, Marijana, et al. "Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin." Mljekarstvo, vol. 35, br. 6, 1985, str. 163-176. https://hrcak.srce.hr/96080. Citirano 04.12.2021.
Chicago 17th Edition
Carić, Marijana, Dragoljub Gavarić, Spasenija Milanović, Ljiljana Kulić i Živanko Radovančev. "Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin." Mljekarstvo 35, br. 6 (1985): 163-176. https://hrcak.srce.hr/96080
Harvard
Carić, M., et al. (1985). 'Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin', Mljekarstvo, 35(6), str. 163-176. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96080 (Datum pristupa: 04.12.2021.)
Vancouver
Carić M, Gavarić D, Milanović S, Kulić Lj, Radovančev Ž. Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin. Mljekarstvo [Internet]. 1985 [pristupljeno 04.12.2021.];35(6):163-176. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96080
IEEE
M. Carić, D. Gavarić, S. Milanović, Lj. Kulić i Ž. Radovančev, "Utjecaj različitih emulgatora na kvalitetu topljenog sira u "Mlekoproduktu" Zrenjanin", Mljekarstvo, vol.35, br. 6, str. 163-176, 1985. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96080. [Citirano: 04.12.2021.]

Sažetak
U cilju supstitucije uvoznih smjesa emulgatora za topljene sireve proizvedene su smjese soli za topljenje koje su sastavljene prvenstveno od domaćih komponenata. Njihov utjecaj je ispitan u poluindustrijskim i industrijskim uvjetima, pri proizvodnji topljenog sira. Rezultati fizičko-kemijskih, mikrobioloških i organoleptičkih analiza topljenog sira su pokazali da je kvaliteta dobivenih proizvoda približno jednak kvalitetu kontrolnog sira koji je proizveden s uvoznim aditivima.

Ključne riječi
topljeni sir; kvaliteta; emulgatori

Hrčak ID: 96080

URI
https://hrcak.srce.hr/96080

[engleski]

Posjeta: 820 *