Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda na našem tržištu

Franc Forstnerič ; Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 641 Kb

str. 39-42

preuzimanja: 440

citiraj


Sažetak

Kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda je jako širok pojam, pa je objektivno ocjenjivanje te kvalitete zbog toga vrio zahtjevan i odgovoran stručni posao. Uspoređivati se mogu sam.o isti proizvodi različitih proizvođača i ukazivati na bolja rješenja. S druge strane, ocjenjivanje je u službi potrošača, on se obrazuje i upućuje na pravu kvalitetu proizvoda. Kod nas ocjenjivanje takve funkcije, nažalost, još nema pa zbog toga ne možemo u kvaliteti ići u korak s razvijenim svijetom. Pomanjkanje mlijeka, nered na tržištu i u tehnologiji, vrlo često smanjuju vrijednost ocjenjivanja kvalitete.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kvaliteta; tržište

Hrčak ID:

96595

URI

https://hrcak.srce.hr/96595

Datum izdavanja:

1.2.1990.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.157 *