APA 6th Edition Mišanović, S. (1990). Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom. Mljekarstvo, 40 (3), 59-62. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96598
MLA 8th Edition Mišanović, Silva. "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom." Mljekarstvo, vol. 40, br. 3, 1990, str. 59-62. https://hrcak.srce.hr/96598. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition Mišanović, Silva. "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom." Mljekarstvo 40, br. 3 (1990): 59-62. https://hrcak.srce.hr/96598
Harvard Mišanović, S. (1990). 'Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom', Mljekarstvo, 40(3), str. 59-62. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96598 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver Mišanović S. Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 17.01.2021.];40(3):59-62. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96598
IEEE S. Mišanović, "Određivanje bezmasne suhe tvari sirutke pomoću točke ledišta regresijom", Mljekarstvo, vol.40, br. 3, str. 59-62, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96598. [Citirano: 17.01.2021.]
Sažetak Podaci analiza 40 uzoraka sirutke iz proizvodnje sirišnih sireva korišteni su za izračunavanje regresione jednadžbe za određivanje bezmasne suhe tvari tekuće sirutke. Točka Iedišta sirutke određena je digitalnim krioskopom 4D2, Advanced Instruments, Inc. USA, a bezmasna suha tvar aparatom Milko-Scan 133B, Foss Electric, Danska. Statističkom analizom dobivena je slijedeća regresiona jednadžba Y = 0,2422 - 0,01092x. Korelacioni koeficijent je -0,958, a standardna greška 1,76%.