Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Studije strukture mliječnih proizvoda: Praktični aspekti

Miloslav Kalab ; Food Research Centre Agriculture Canada, Ottawa, Ontario, Canada


Puni tekst: hrvatski pdf 2.256 Kb

str. 235-250

preuzimanja: 537

citiraj


Sažetak

Ovaj pregled predstavlja najnovija dostignuća u primjeni elektronske mikroskopije i srodnih tehnika u tehnologiji mlijeka. Pored općih aspekata istraživanja koja se provode u laboratorijima za elektronsku mikroskopiju, posebna pažnja je posvećena razvoju strukture mliječnih proizvoda, kao što su: jogurt, bijeli sir, zreli sir, sirni namaz, retentat ultrafiltriranog mlijeka i mliječni proizvodi u prahu.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; praktični aspekti

Hrčak ID:

96698

URI

https://hrcak.srce.hr/96698

Datum izdavanja:

2.9.1990.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.082 *