hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (545 KB) str. 255-258 preuzimanja: 191* citiraj
APA 6th Edition
Lukač, J. (1990). Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka. Mljekarstvo, 40 (10), 255-258. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96699
MLA 8th Edition
Lukač, Jasmina. "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 40, br. 10, 1990, str. 255-258. https://hrcak.srce.hr/96699. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition
Lukač, Jasmina. "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka." Mljekarstvo 40, br. 10 (1990): 255-258. https://hrcak.srce.hr/96699
Harvard
Lukač, J. (1990). 'Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka', Mljekarstvo, 40(10), str. 255-258. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96699 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver
Lukač J. Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 22.01.2021.];40(10):255-258. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96699
IEEE
J. Lukač, "Bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka", Mljekarstvo, vol.40, br. 10, str. 255-258, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96699. [Citirano: 22.01.2021.]

Sažetak
U radu je istraživana bakteriološka kvaliteta uzoraka sirovog mlijeka uzetih u domaćinstvima i na sabirnim mjestima. Rezultati ukazuju na veliku varijabilnost uzoraka mlijeka. Razlozi za takvo stanje su mikroklimatske prilike i manipulacija mlijekom, kao i uvjeti držanja stoke i stočna hrana. U proizvodnji mlijeka potrebno je posvetiti izuzetnu pažnju bakteriološkoj kvaliteti

Ključne riječi
bakteriološka kvaliteta sirovog mlijeka; ukupan broj kolonija mikroorganizama

Hrčak ID: 96699

URI
https://hrcak.srce.hr/96699

[engleski]

Posjeta: 372 *