hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko

Nada Vahčić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Angelina Palić
Milana Ritz

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 315-322 preuzimanja: 205* citiraj
APA 6th Edition
Vahčić, N., Palić, A. i Ritz, M. (1990). Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko. Mljekarstvo, 40 (12), 315-322. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96727
MLA 8th Edition
Vahčić, Nada, et al. "Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko." Mljekarstvo, vol. 40, br. 12, 1990, str. 315-322. https://hrcak.srce.hr/96727. Citirano 22.10.2019.
Chicago 17th Edition
Vahčić, Nada, Angelina Palić i Milana Ritz. "Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko." Mljekarstvo 40, br. 12 (1990): 315-322. https://hrcak.srce.hr/96727
Harvard
Vahčić, N., Palić, A., i Ritz, M. (1990). 'Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko', Mljekarstvo, 40(12), str. 315-322. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96727 (Datum pristupa: 22.10.2019.)
Vancouver
Vahčić N, Palić A, Ritz M. Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 22.10.2019.];40(12):315-322. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96727
IEEE
N. Vahčić, A. Palić i M. Ritz, "Mogućnosti utvrđivanja dodane vode i kravljeg mlijeka u kozje mlijeko", Mljekarstvo, vol.40, br. 12, str. 315-322, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96727. [Citirano: 22.10.2019.]

Sažetak
Uzorci kozjeg mlijeka od individualnih proizvođača iz područja Hrvatskog Zagorja miješani su s vodom, odnosno kravljim mlijekom u količini od 15, 17, 20, 25 i 34 vol. %. Model uzorcima mjerena je gustoća, viskoznost i električna provodnost. Rezultati su statistički obrađeni i uočena je linearna ovisnost varijabli. Koeficijenti korelacije i determinacije su vrlo visoki, dok je standardna greška mala.

Ključne riječi
kozje mlijeko; gustoća; viskoznost; električna provodnost; dodavanje kravljeg mlijeka i vode

Hrčak ID: 96727

URI
https://hrcak.srce.hr/96727

[engleski]

Posjeta: 333 *