hrcak mascot   Srce   HID

Vijest

Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka

Zlatko Mašek ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (130 KB) str. 330-330 preuzimanja: 144* citiraj
APA 6th Edition
Mašek, Z. (1990). Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka. Mljekarstvo, 40 (12), 330-330. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/96732
MLA 8th Edition
Mašek, Zlatko. "Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 40, br. 12, 1990, str. 330-330. https://hrcak.srce.hr/96732. Citirano 18.10.2019.
Chicago 17th Edition
Mašek, Zlatko. "Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka." Mljekarstvo 40, br. 12 (1990): 330-330. https://hrcak.srce.hr/96732
Harvard
Mašek, Z. (1990). 'Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka', Mljekarstvo, 40(12), str. 330-330. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/96732 (Datum pristupa: 18.10.2019.)
Vancouver
Mašek Z. Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1990 [pristupljeno 18.10.2019.];40(12):330-330. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96732
IEEE
Z. Mašek, "Samo dobri sirevi od dobrog mlijeka", Mljekarstvo, vol.40, br. 12, str. 330-330, 1990. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/96732. [Citirano: 18.10.2019.]

Sažetak
stara mljekarska uzrečica govori da se dobri sirevi mogu napraviti samo od dobrog mlijeka! Zbog toga stručne službe mljekara dobar dio svojeg radnog vremena provedu u radu na poboljšanju kvalitete mlijeka u gospodarstvima proizvođača. Tako se proizvođači podučavaju da treba prije mužnje vime temeljito oprati i posušiti. Prve kapi mlijeka treba izmusti u posebnu posudicu i nikako ne miješati s ostalim mlijekom. Mlijeko nakon mužnje treba odmah ohladiti.

Ključne riječi
mlijeko; kvaliteta

Hrčak ID: 96732

URI
https://hrcak.srce.hr/96732

Posjeta: 267 *