Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Stanični elementi kao kriterij valjanosti mlijeka za proizvodnju jogurta

N. Živić ; AIPK "Bosanska Krajina", Banja Luka
D. Kubelka
S. Kadić
B. Tabaković


Puni tekst: hrvatski pdf 634 Kb

str. 79-83

preuzimanja: 433

citiraj


Sažetak

Mlijeko dobiveno iz vimena zdravih krava bez sumnje je bitan preduvjet za proizvodnju kvalitetnih mliječno-kiselih fermentiranih proizvoda. Međutim, vrlo je teško, ako ne i nemoguće, u sirovini dopremljenoj u mljekaru utvrditi koliki postotak mlijeka u ukupnoj količini potiče od krava oboljelih od mastitisa.

Ključne riječi

jogurt; proizvodnja; kriterij valjanosti mlijeka

Hrčak ID:

96787

URI

https://hrcak.srce.hr/96787

Datum izdavanja:

2.4.1975.

Posjeta: 765 *