Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tabela za proračunavanje sadržaja bezmasne suhe tvari u mlijeku

Đorde Zonji ; Institut za mlekarstvo, Novi Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 478 Kb

str. 180-183

preuzimanja: 540

citiraj


Sažetak

Proračun sadržaja bezmasne suhe tvari u mlijeku može se izvršiti, između ostalog i putem Flajšmanovog obrasca (to je predviđeno i Pravilnikom o kvalitetu mlijeka i proizvoda od mlijeka). Kao što je poznato, za ovo proračunavanje potrebno je poznavati specifičnu težinu mlijeka i postotak masti. Uvrštavanjem ovih vrijednosti u obrazac, dolazi se do ukupnog sadržaja suhe tvari u mlijeku, a zatim oduzimanjem sadržaja masti od proračunatog sadržaja suhe tvari dobiva se bezmasna suha tvar mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; sadržaj; bezmasna suha tvar

Hrčak ID:

96866

URI

https://hrcak.srce.hr/96866

Datum izdavanja:

1.8.1975.

Posjeta: 1.314 *