Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Rekontaminacija mlijeka i mliječnih proizvoda

Darko Škrinjar ; Dukat d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.917 Kb

str. 169-178

preuzimanja: 698

citiraj


Sažetak

Često ustanovljujemo da pasterizirano mlijeko i ostali mliječni proizvodi (pasterizirani, sterilizirani i kratkotrajno sterilizirani), unatoč ispravno provedenoj toplinskoj obradi, nemaju određeni rok trajanja, već se prije isteka kvare i postaju opasni za zdravlje potrošača. Kvarenje nastaje u mljekarama ili u trgovinama, rjeđe kod potrošača. Govorimo o ponovnoj kontaminaciji, re-kontaminaciji i reinfekciji u mljekari ili kod potrošača

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; rekontaminacija

Hrčak ID:

97040

URI

https://hrcak.srce.hr/97040

Datum izdavanja:

1.6.1980.

Posjeta: 1.192 *