hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka

Darko Škrinjar ; Dukat d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 266-281 preuzimanja: 547* citiraj
APA 6th Edition
Škrinjar, D. (1980). Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka. Mljekarstvo, 30 (9), 266-281. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97108
MLA 8th Edition
Škrinjar, Darko. "Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka." Mljekarstvo, vol. 30, br. 9, 1980, str. 266-281. https://hrcak.srce.hr/97108. Citirano 23.01.2021.
Chicago 17th Edition
Škrinjar, Darko. "Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka." Mljekarstvo 30, br. 9 (1980): 266-281. https://hrcak.srce.hr/97108
Harvard
Škrinjar, D. (1980). 'Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka', Mljekarstvo, 30(9), str. 266-281. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97108 (Datum pristupa: 23.01.2021.)
Vancouver
Škrinjar D. Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 23.01.2021.];30(9):266-281. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97108
IEEE
D. Škrinjar, "Piruvat kao novi kriterij bakteriološke analize mlijeka", Mljekarstvo, vol.30, br. 9, str. 266-281, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97108. [Citirano: 23.01.2021.]

Sažetak
Uslijed strukturnih promjena u mljekarskoj privredi došlo je i do promjene u sabiranju i prijevozu mlijeka. Vrijeme od proizvodnje mlijeka do dobivanja gotovog proizvoda povećalo se. Primjenjuje se jedno i dvodnevno sakupljanje i doprema mlijeka što produžava vrijeme skladištenja sirovog mlijeka kod proizvođača na sabiralištu, a krajem tjedna i praznicima i u prijemnim tankovima mljekare. Zbog toga, a u cilju da se održi kvaliteta sirovog mlijeka, kod proizvođača, na sabiralištima kao i na prijemnom odjelu mljekare treba mlijeko nisko hladiti. To dovodi do problema analize mlijeka pomoću reduktazne probe

Ključne riječi
mlijeko; bakteriološka analiza; piruvat

Hrčak ID: 97108

URI
https://hrcak.srce.hr/97108

[engleski]

Posjeta: 774 *