hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Trapist - II. Organoleptička kvaliteta

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić

Puni tekst: hrvatski, pdf (1006 KB) str. 323-330 preuzimanja: 238* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. i Rajšić, B. (1980). Trapist - II. Organoleptička kvaliteta. Mljekarstvo, 30 (11), 323-330. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97116
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Trapist - II. Organoleptička kvaliteta." Mljekarstvo, vol. 30, br. 11, 1980, str. 323-330. https://hrcak.srce.hr/97116. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije i Branka Rajšić. "Trapist - II. Organoleptička kvaliteta." Mljekarstvo 30, br. 11 (1980): 323-330. https://hrcak.srce.hr/97116
Harvard
Sabadoš, D., i Rajšić, B. (1980). 'Trapist - II. Organoleptička kvaliteta', Mljekarstvo, 30(11), str. 323-330. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97116 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Sabadoš D, Rajšić B. Trapist - II. Organoleptička kvaliteta. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 20.01.2021.];30(11):323-330. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97116
IEEE
D. Sabadoš i B. Rajšić, "Trapist - II. Organoleptička kvaliteta", Mljekarstvo, vol.30, br. 11, str. 323-330, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97116. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Sistemom ocjenjivanja do 20 točaka prikazane su organoleptičke karakteristike 134 tržišnih uzoraka sira trapista iz 1978. i 1979. god. Izvršena je komparacija sa kvalitetom 134 trapista i 629 sireva uopće, ocijenjenih u periodu 1965. do 1975. god. U kvalitetnim klasama (E, I i II) nalazi se 50-57 % trapista. Kvaliteta je vrlo varijabilna.

Ključne riječi
sir; trapist; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID: 97116

URI
https://hrcak.srce.hr/97116

[engleski]

Posjeta: 423 *