APA 6th Edition Palić, A., Sršić, B. i Breberina, N. (1980). Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu. Mljekarstvo, 30 (11), 337-343. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97118
MLA 8th Edition Palić, Angelina, et al. "Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu." Mljekarstvo, vol. 30, br. 11, 1980, str. 337-343. https://hrcak.srce.hr/97118. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition Palić, Angelina, Branka Sršić i Nada Breberina. "Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu." Mljekarstvo 30, br. 11 (1980): 337-343. https://hrcak.srce.hr/97118
Harvard Palić, A., Sršić, B., i Breberina, N. (1980). 'Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu', Mljekarstvo, 30(11), str. 337-343. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97118 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver Palić A, Sršić B, Breberina N. Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 24.01.2021.];30(11):337-343. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97118
IEEE A. Palić, B. Sršić i N. Breberina, "Prilog primjeni refraktometrijske analize masti u mlijeku i margarinu", Mljekarstvo, vol.30, br. 11, str. 337-343, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97118. [Citirano: 24.01.2021.]
Sažetak Provedeno je određivanje slobodnih masti u mlijeku u prahu i količina masti u margarinu, određivanjem promjena indeksa refrakcije α-bromnaftalena nakon ekstrakcije masti. Metoda je uspoređena s konvencionalnim gravimetrijskim postupkom nakon ekstrakcije sa ugljikovim tetrakloridom odnosno etil eterom. Refraktometrijska metoda je brza, jednostavna i dovoljno točna.