hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji

P.F. Fox ; School of Food & Nutritional Sciences, University College Cork, Ireland

Puni tekst: hrvatski, pdf (3 MB) str. 363-378 preuzimanja: 455* citiraj
APA 6th Edition
Fox, P.F. (1980). Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji. Mljekarstvo, 30 (12), 363-378. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97123
MLA 8th Edition
Fox, P.F.. "Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji." Mljekarstvo, vol. 30, br. 12, 1980, str. 363-378. https://hrcak.srce.hr/97123. Citirano 22.02.2020.
Chicago 17th Edition
Fox, P.F.. "Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji." Mljekarstvo 30, br. 12 (1980): 363-378. https://hrcak.srce.hr/97123
Harvard
Fox, P.F. (1980). 'Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji', Mljekarstvo, 30(12), str. 363-378. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97123 (Datum pristupa: 22.02.2020.)
Vancouver
Fox PF. Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji. Mljekarstvo [Internet]. 1980 [pristupljeno 22.02.2020.];30(12):363-378. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97123
IEEE
P.F. Fox, "Egzogene proteinaze u mljekarskoj tehnologiji", Mljekarstvo, vol.30, br. 12, str. 363-378, 1980. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97123. [Citirano: 22.02.2020.]

Sažetak
Glavna primjena proteinaza u mljekarskoj tehnologiji je u proizvodnji sira. Prikazana je prva enzimatska te druga ne-enzimatska faza koagulacije mlijeka sirilom. Ukratko su prodiskutirane mogućnosti zamjene telećeg sirila, a u detalje razvoj imobilizirajućih sirila. Razmatrana je također mogućnost ubrzanja zrenja sira dodavanjem proteinaza. Dat je pregled sporedne upotrebe proteinaza uključujući proizvodnju proteinskih hidrolizata, modifikaciju proteina i proizvodnju dječje hrane.

Ključne riječi
mljekarska tehnologija; egzogene proteinaze

Hrčak ID: 97123

URI
https://hrcak.srce.hr/97123

[engleski]

Posjeta: 573 *