hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije

Natalija Kapac-Parkačeva
Tihomir Čižbanovski
D. Lazarevska

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 74-82 preuzimanja: 304* citiraj
APA 6th Edition
Kapac-Parkačeva, N., Čižbanovski, T. i Lazarevska, D. (1974). Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije. Mljekarstvo, 24 (4), 74-82. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97164
MLA 8th Edition
Kapac-Parkačeva, Natalija, et al. "Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije." Mljekarstvo, vol. 24, br. 4, 1974, str. 74-82. https://hrcak.srce.hr/97164. Citirano 23.10.2019.
Chicago 17th Edition
Kapac-Parkačeva, Natalija, Tihomir Čižbanovski i D. Lazarevska. "Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije." Mljekarstvo 24, br. 4 (1974): 74-82. https://hrcak.srce.hr/97164
Harvard
Kapac-Parkačeva, N., Čižbanovski, T., i Lazarevska, D. (1974). 'Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije', Mljekarstvo, 24(4), str. 74-82. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97164 (Datum pristupa: 23.10.2019.)
Vancouver
Kapac-Parkačeva N, Čižbanovski T, Lazarevska D. Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije. Mljekarstvo [Internet]. 1974 [pristupljeno 23.10.2019.];24(4):74-82. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97164
IEEE
N. Kapac-Parkačeva, T. Čižbanovski i D. Lazarevska, "Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije", Mljekarstvo, vol.24, br. 4, str. 74-82, 1974. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97164. [Citirano: 23.10.2019.]

Sažetak
Bijeni sir je autohtoni proizvod SR Makedonije. U prošlosti to je bio sir uskog područja južnog dijela Republike zvanog "Mariovo", dok danas već postaje sir svih njenih krajeva. Kako njegova proizvodnja uslijed sve veće potražnje iz godine u godinu raste, ovaj se sir na tržištu sreće u sve većim količinama a njegova cijena često premašuje cijenu kvalitetnijeg kačkavalja.

Ključne riječi
sir; bijeni sir; osobine; reološka svojstva

Hrčak ID: 97164

URI
https://hrcak.srce.hr/97164

[engleski]

Posjeta: 475 *