Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kemijski sastav, osobine i reološka svojstva bijenog sira sa područja SR Makedonije

Natalija Kapac-Parkačeva
Tihomir Čižbanovski
D. Lazarevska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.322 Kb

str. 74-82

preuzimanja: 637

citiraj


Sažetak

Bijeni sir je autohtoni proizvod SR Makedonije. U prošlosti to je bio sir uskog područja južnog dijela Republike zvanog "Mariovo", dok danas već postaje sir svih njenih krajeva. Kako njegova proizvodnja uslijed sve veće potražnje iz godine u godinu raste, ovaj se sir na tržištu sreće u sve većim količinama a njegova cijena često premašuje cijenu kvalitetnijeg kačkavalja.

Ključne riječi

sir; bijeni sir; osobine; reološka svojstva

Hrčak ID:

97164

URI

https://hrcak.srce.hr/97164

Datum izdavanja:

2.4.1974.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.283 *