Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Vremenski rasporedi gubitka težine kod Novosadskog sira za vrijeme zrenja i kasnijeg uskladištenja

Ružica Todorić ; Mlekara, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 533 Kb

str. 161-165

preuzimanja: 395

citiraj


Sažetak

Novosadski sir proizvodi se već dugi niz godina u Novosadskoj mljekari. Poznato je da je nastao u ovoj mljekari na osnovu autohtone tehnologije i da pripada u grupu polu tvrdih sireva sa izrazito nježnim i mekim testom koje karakterizira blagi i prijatan okus. Zbog takvih osobina potrošači su ga prihvatili, te je veoma tražen i cijenjen na našem tržištu.

Ključne riječi

Novosadski sir; zrenje; čuvanje; gubitak težine

Hrčak ID:

97203

URI

https://hrcak.srce.hr/97203

Datum izdavanja:

1.7.1974.

Posjeta: 756 *