hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Lička basa

Ljerka Kršev ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (623 KB) str. 193-197 preuzimanja: 2.418* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1974). Lička basa. Mljekarstvo, 24 (8), 193-197. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/97212
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Lička basa." Mljekarstvo, vol. 24, br. 8, 1974, str. 193-197. https://hrcak.srce.hr/97212. Citirano 07.03.2021.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Lička basa." Mljekarstvo 24, br. 8 (1974): 193-197. https://hrcak.srce.hr/97212
Harvard
Kršev, Lj. (1974). 'Lička basa', Mljekarstvo, 24(8), str. 193-197. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/97212 (Datum pristupa: 07.03.2021.)
Vancouver
Kršev Lj. Lička basa. Mljekarstvo [Internet]. 1974 [pristupljeno 07.03.2021.];24(8):193-197. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97212
IEEE
Lj. Kršev, "Lička basa", Mljekarstvo, vol.24, br. 8, str. 193-197, 1974. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/97212. [Citirano: 07.03.2021.]

Sažetak
Po svojoj konzistenciji, izgledu i okusu lička basa svrstava se u grupu svježih mekih sireva. U raznim područjima Like basa se priprema prema različitim receptima od miješanog mlijeka - ovčjeg i kravljeg - ili od kravljeg punog ili djelomično obranog mlijeka. Odabrali smo okolinu Vrhovina i Otočca za praćenje autohtone tehnologije i neke karakteristike base. Na tom području basa se priprema iz djelomično obranog mlijeka.

Ključne riječi
sir; lička basa

Hrčak ID: 97212

URI
https://hrcak.srce.hr/97212

Posjeta: 2.709 *