hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.

Dubravka Dulibić-Paljar ; Odsjek za kroatistiku Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Puni tekst: hrvatski, pdf (252 KB) str. 99-116 preuzimanja: 826* citiraj
APA 6th Edition
Dulibić-Paljar, D. (2012). KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.. Croatica et Slavica Iadertina, 8/1 (8.), 99-116. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/98305
MLA 8th Edition
Dulibić-Paljar, Dubravka. "KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.." Croatica et Slavica Iadertina, vol. 8/1, br. 8., 2012, str. 99-116. https://hrcak.srce.hr/98305. Citirano 08.12.2019.
Chicago 17th Edition
Dulibić-Paljar, Dubravka. "KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.." Croatica et Slavica Iadertina 8/1, br. 8. (2012): 99-116. https://hrcak.srce.hr/98305
Harvard
Dulibić-Paljar, D. (2012). 'KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.', Croatica et Slavica Iadertina, 8/1(8.), str. 99-116. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/98305 (Datum pristupa: 08.12.2019.)
Vancouver
Dulibić-Paljar D. KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.. Croatica et Slavica Iadertina [Internet]. 2012 [pristupljeno 08.12.2019.];8/1(8.):99-116. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/98305
IEEE
D. Dulibić-Paljar, "KRITIČKA RECEPCIJA ROBINJE HANIBALA LUCIĆA OD 1869. DO 2011.", Croatica et Slavica Iadertina, vol.8/1, br. 8., str. 99-116, 2012. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/98305. [Citirano: 08.12.2019.]

Sažetak
Članak donosi pregled kritičke recepcije Robinje Hanibala Lucića od samih njezinih početaka u povijestima nacionalne književnosti u 19. stoljeću pa sve do danas. Prate se relevantni metodološki pristupi, problemi i proučavatelji, dok se naglasak postavlja na opis i analizu Lucićeve drame u suvremenim književnopovijesnim proučavanjima.

Ključne riječi
Hanibal Lucić; povijest hrvatske književnosti; recepcija; Robinja

Hrčak ID: 98305

URI
https://hrcak.srce.hr/98305

[engleski]

Posjeta: 1.177 *