hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU

Bruno Novina

Puni tekst: hrvatski, pdf (71 KB) str. 375-379 preuzimanja: 285* citiraj
APA 6th Edition
Novina, B. (2001). POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU. Goriva i maziva, 40 (6), 375-379. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/9557
MLA 8th Edition
Novina, Bruno. "POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU." Goriva i maziva, vol. 40, br. 6, 2001, str. 375-379. https://hrcak.srce.hr/9557. Citirano 19.10.2020.
Chicago 17th Edition
Novina, Bruno. "POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU." Goriva i maziva 40, br. 6 (2001): 375-379. https://hrcak.srce.hr/9557
Harvard
Novina, B. (2001). 'POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU', Goriva i maziva, 40(6), str. 375-379. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/9557 (Datum pristupa: 19.10.2020.)
Vancouver
Novina B. POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU. Goriva i maziva [Internet]. 2001 [pristupljeno 19.10.2020.];40(6):375-379. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9557
IEEE
B. Novina, "POTREBA I MOGU]NOSTI CERTIFIKACIJE MAZIVA ZA PREHRAMBENU INDUSTRIJU", Goriva i maziva, vol.40, br. 6, str. 375-379, 2001. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9557. [Citirano: 19.10.2020.]
Puni tekst: engleski, pdf (71 KB) str. 380-385 preuzimanja: 431* citiraj
APA 6th Edition
Novina, B. (2001). THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS. Goriva i maziva, 40 (6), 380-385. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/9557
MLA 8th Edition
Novina, Bruno. "THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS." Goriva i maziva, vol. 40, br. 6, 2001, str. 380-385. https://hrcak.srce.hr/9557. Citirano 19.10.2020.
Chicago 17th Edition
Novina, Bruno. "THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS." Goriva i maziva 40, br. 6 (2001): 380-385. https://hrcak.srce.hr/9557
Harvard
Novina, B. (2001). 'THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS', Goriva i maziva, 40(6), str. 380-385. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/9557 (Datum pristupa: 19.10.2020.)
Vancouver
Novina B. THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS. Goriva i maziva [Internet]. 2001 [pristupljeno 19.10.2020.];40(6):380-385. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9557
IEEE
B. Novina, "THE NEEDS AND POSSIBILITIES OF CERTIFYING FOOD GRADE LUBRICANTS", Goriva i maziva, vol.40, br. 6, str. 380-385, 2001. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9557. [Citirano: 19.10.2020.]

Sažetak
Sažetak
Porastom svijesti potrošača prehrambenih proizvoda jača zahtjev za stvaranjem strožeg zakonodavstva i viših higijenskih standarda proizvodnje prehrambenih proizvoda. Odgovornost u procesu proizvodnje hrane mora preuzeti sam proizvođač, ali dio odgovornosti je i na proizvođaču maziva čija maziva ne smiju štetiti ljudskom zdravlju kada dođe do tehnički neizbježnog kontakta s prehrambenim proizvodom. U tom procesu potreban je i autoritet koji će davati ne samo smjernice razvoja maziva nego i kao treća strana provoditi odobravanje i izdavanje uvjerenja o podobnosti maziva za primjenu u prehrambenoj industriji.
Rad daje pregled trenutačnih inicijativa kao i mogućnosti na području certificiranja maziva za prehrambenu industriju.

Ključne riječi
Maziva, Gledište ispitivanja i certifikacije; Javno-zdravstvena regultiva prehrambenih proizvoda; Javno-zdravstveni nadzor prehrambenih proizvoda; Zakonodavna i upravna regulativa u industriji; Stupanj čistoće tvari za prehranu

Hrčak ID: 9557

URI
https://hrcak.srce.hr/9557

[engleski]

Posjeta: 1.009 *