Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mogućnosti primjene mikrovalova u tehnologiji prerade mlijeka

Nikola Taboršak ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb
Vera Bašić


Puni tekst: hrvatski pdf 833 Kb

str. 82-87

preuzimanja: 524

citiraj


Sažetak

U radu su prikazani principi korištenja mikrovalova. Navedeni su podaci o djelovanju mikrovalova na pojedine sastojke namirnica. Obrađeni su problemi efikasnosti primjene mikrovalova za zagrijavanje termolabilnih namirnica kao što je mlijeko i mliječni proizvodi. Upozoreno je na mogućnost produženja trajnosti proizvoda ako se tretiraju mikrovalovima. Opisani su neki uređaji koji se već uspješno primjenjuju u industrijskoj praksi.

Ključne riječi

prerada mlijeka; tehnologija; mikrovalovi

Hrčak ID:

99679

URI

https://hrcak.srce.hr/99679

Datum izdavanja:

2.3.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.033 *