hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka

Velimir Jovanović ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Dušan Završnik
Peter Kokol

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 132-142 preuzimanja: 340* citiraj
APA 6th Edition
Jovanović, V., Završnik, D. i Kokol, P. (1984). Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo, 34 (5), 132-142. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/99905
MLA 8th Edition
Jovanović, Velimir, et al. "Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo, vol. 34, br. 5, 1984, str. 132-142. https://hrcak.srce.hr/99905. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Jovanović, Velimir, Dušan Završnik i Peter Kokol. "Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo 34, br. 5 (1984): 132-142. https://hrcak.srce.hr/99905
Harvard
Jovanović, V., Završnik, D., i Kokol, P. (1984). 'Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka', Mljekarstvo, 34(5), str. 132-142. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/99905 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Jovanović V, Završnik D, Kokol P. Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1984 [pristupljeno 20.01.2021.];34(5):132-142. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/99905
IEEE
V. Jovanović, D. Završnik i P. Kokol, "Utjecaj brzine hlađenja i programiranog pranja na kvalitetu mlijeka", Mljekarstvo, vol.34, br. 5, str. 132-142, 1984. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/99905. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
U okviru atestnog ispitivanja novog tipa opreme za hlađenje mlijeka kompletirane sa programiranim uređajem za njeno automatsko pranje (cisterna tip ZHN od 3.000 lit.) autori su, osim provjere njenih tehnoloških svojstava, pratili i njen utjecaj na bakteriološku kvalitetu mlijeka. Temperaturni režim postignut pri hlađenju mlijeka u ovoj cisterni uklapa se u rigorozne norme mljekarski razvijenih zemalja. Sprečavanje kontaminacije mlijeka za vrijeme muže i njegovo prihvaćanje u efikasno saniranu cisternu, uz brzo djelovanje niske temperature, doprinijelo je da se dobije mlijeko sa ukupnim brojem bakterija od 35.550 u 1 ml, što predstavlja takav bakteriološku kvalitetu koji može biti cilj ne samo naše, već i mljekarski razvijenijih zemalja

Ključne riječi
kvaliteta mlijeka; brzina hlađenja; programirano pranje

Hrčak ID: 99905

URI
https://hrcak.srce.hr/99905

[engleski]

Posjeta: 504 *