Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje promjene kiselosti kod svježih sireva u varaždinskoj regiji

Marija Milić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 446 Kb

str. 182-185

preuzimanja: 569

citiraj


Sažetak

Naziv svježi sir se smatra kao naprikladniji za podgrupu mekih sireva, koji su specifični po tome što se ne podvrgavaju zrenju. Kod nas se svježi sir proizvodi industrijski i u seljačkim domaćinstvima. Kvaliteta svježih sireva ovisi o kvaliteti sirovog mlijeka i o tehnološkom procesu. U ovom radu praćena je promjena kiselosti kod svježih sireva kroz period od 8 dana. Uzorci su držani na sobnoj temperaturi i temperaturi hladionika. Uzorak A i B su svježi sirevi proizvedeni industrijski, a uzorak C je svježi sir proizveden u seljačkom domaćinstvu.

Ključne riječi

svježi sirevi; promjene kiselosti; varaždinska regija

Hrčak ID:

99910

URI

https://hrcak.srce.hr/99910

Datum izdavanja:

1.6.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.027 *