Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Jogurt obogaćen proteinima ultrafiltrirane sirutke

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev


Puni tekst: hrvatski pdf 511 Kb

str. 200-203

preuzimanja: 460

citiraj


Sažetak

U ovom radu iznosi se mogućnost korištenja UF koncentrata sirutke u proizvodnji jogurta. Proizvedeni jogurt uz dodatak 10-30% UF koncentrata sirutke u mlijeko za proizvodnju jogurta ne razlikuje se po organoleptičkim osobinama od tradicionalnog jogurta. Jogurt uz dodatak 50% UF koncentrata sirutke također je bio zadovoljavajuće kvalitete.

Ključne riječi

jogurt; proteini ultrafiltrirane sirutke

Hrčak ID:

99912

URI

https://hrcak.srce.hr/99912

Datum izdavanja:

1.7.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 968 *