APA 6th Edition Škrinjar, D. (1984). Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode. Mljekarstvo, 34 (8), 242-248. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/99917
MLA 8th Edition Škrinjar, Darko. "Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode." Mljekarstvo, vol. 34, br. 8, 1984, str. 242-248. https://hrcak.srce.hr/99917. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Škrinjar, Darko. "Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode." Mljekarstvo 34, br. 8 (1984): 242-248. https://hrcak.srce.hr/99917
Harvard Škrinjar, D. (1984). 'Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode', Mljekarstvo, 34(8), str. 242-248. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/99917 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Škrinjar D. Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode. Mljekarstvo [Internet]. 1984 [pristupljeno 20.01.2021.];34(8):242-248. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/99917
IEEE D. Škrinjar, "Patvorenje sirovog mlijeka dodavanjem vode", Mljekarstvo, vol.34, br. 8, str. 242-248, 1984. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/99917. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak Patvoren je sirovog mlijeka namjernim dodavanjem vode vrlo je privlačan način ostvarenja materijalne dobiti. U težnji da "proizvedu" što veće količine mlijeka, te time ostvare premije, neki proizvođači dolijevaju vodu u sirovo mlijeko. No, rizik razvodnjavanja mlijeka porastao je i u mljekari nenamjernim ulaskom vode otkako se u proizvodnji i preradi mlijeka upotrebljavaju kompleksnija, suvremenija i nepreglednima postrojenja. Ovo je svakodnevna tema za mljekarsku privredu i ima prvorazrednu važnost i značenje, jer uslijed patvorenja mlijeka dodavanjem vode, dolazi do neprocjenjivih materijalnih šteta i gubitaka.