Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O dugogodišnjim analitičkim poteškoćama oko bezmasne suhe tvari mlijeka u našem mljekarstvu

Zlatko Mašek ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 679 Kb

str. 213-217

preuzimanja: 394

citiraj


Sažetak

Prije gotovo 25 godina objavljen je u našoj zemlji Pravilnik o kvaliteti mlijeka i proizvoda od mlijeka (POK), koji jednom svojom odredbom propisuje najnižu dopuštenu količinu bezmasne suhe tvari mlijeka (BST) od 8,5%, određena »sušenjem« (gravimetrijski) ili računski (Fleischmann). Analitičari su BST mlijeka određivali isključivo računskim postupkom, jer je to bio brz i prikladan postupak za mljekarsku praksu.

Ključne riječi

mlijeko; bezmasna suha tvar

Hrčak ID:

100899

URI

https://hrcak.srce.hr/100899

Datum izdavanja:

1.8.1989.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 888 *