Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Populacijska kinetika mikroflore pasteriziranog mlijeka

Irena Rogelj ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Marija Kus


Puni tekst: hrvatski pdf 767 Kb

str. 199-204

preuzimanja: 382

citiraj


Sažetak

Cilj rada bio je utvrditi utjecaj različitih temperatura skladištenja (4 °C, 12 °C, 18-20 °C) na dinamiku rasta mikroflore pasteriziranog mlijeka. Izračunati su prosječan broj generacija na dan i generacijsko vrijeme u danima za cijelu populaciju, te populacije kiselinotvornih, nekiselinotvornih, koliformnih i psihrotrofnih mikroorganizama.

Ključne riječi

pasterizirano mlijeko; populacijska kinetika mikroflore

Hrčak ID:

101372

URI

https://hrcak.srce.hr/101372

Datum izdavanja:

1.8.1988.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 847 *