APA 6th Edition Slanovec, T. (1974). Bohinjski mohant. Mljekarstvo, 24 (11), 259-262. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/101428
MLA 8th Edition Slanovec, Tatjana. "Bohinjski mohant." Mljekarstvo, vol. 24, br. 11, 1974, str. 259-262. https://hrcak.srce.hr/101428. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition Slanovec, Tatjana. "Bohinjski mohant." Mljekarstvo 24, br. 11 (1974): 259-262. https://hrcak.srce.hr/101428
Harvard Slanovec, T. (1974). 'Bohinjski mohant', Mljekarstvo, 24(11), str. 259-262. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/101428 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver Slanovec T. Bohinjski mohant. Mljekarstvo [Internet]. 1974 [pristupljeno 24.01.2021.];24(11):259-262. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101428
IEEE T. Slanovec, "Bohinjski mohant", Mljekarstvo, vol.24, br. 11, str. 259-262, 1974. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101428. [Citirano: 24.01.2021.]
Sažetak Za Bohinj i njegove planine vezan je bohinjsiki sir i bohinjska albuminska skuta. Manje je poznato da se na navedenom području izrađuje i sir mohant. Navedeni proizvod bio je nekada glavni izvor bjelančevina animalnog porijekla u svakodnevnoj ishrani ovdašnjih seljaka. Izrađen iz neobranog ili djelomično obranog mlijeka predstavlja i kaloričnu namirnicu. Mohant se danas izrađuje samo u brdskim zaseocima, gdje seljaci nemaju mogućnosti direktne prodaje mlijeka, a tu i tamo može se naći u pojedinim domaćinstvima u dolini, jer predstavlja bohinjcima omiljenu namirnicu