Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Promjene fizičko-kemijskih svojstava UHT sterilizirane pavlake za lupanje tijekom skladištenja

Gordana Niketić ; PKB "Standard", Padinska Skela


Puni tekst: hrvatski pdf 836 Kb

str. 43-48

preuzimanja: 459

citiraj


Sažetak

Praćen je utjecaj kvalitete sirovine i tehnološkog postupka proizvodnje na promjene fizičko-kemijskih svojstava UHT sterilizirane pavlake za lupanje u toku skladištenja do 60 dana. Konstatirano je da termički tretman i uvjeti skladištenja dovode do neznatnog smanjenja količine suhe tvari, bjelančevina i laktoze što ne utiče hitno na promjenu fizičko-kemijskih svojstava i organoleptičkih svojstava pavlake za lupanje.

Ključne riječi

UHT sterilizirana pavlaka za lupanje; skladištenje; fizičko-kemijska svojstva

Hrčak ID:

104609

URI

https://hrcak.srce.hr/104609

Datum izdavanja:

3.2.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 949 *