hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Enzimatska hidroliza laktoze

Mihailo Ostojić ; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd
Gordana Niketić
Jasna Popović

Puni tekst: hrvatski, pdf (857 KB) str. 77-84 preuzimanja: 309* citiraj
APA 6th Edition
Ostojić, M., Niketić, G. i Popović, J. (1987). Enzimatska hidroliza laktoze. Mljekarstvo, 37 (3), 77-84. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/104618
MLA 8th Edition
Ostojić, Mihailo, et al. "Enzimatska hidroliza laktoze." Mljekarstvo, vol. 37, br. 3, 1987, str. 77-84. https://hrcak.srce.hr/104618. Citirano 19.06.2019.
Chicago 17th Edition
Ostojić, Mihailo, Gordana Niketić i Jasna Popović. "Enzimatska hidroliza laktoze." Mljekarstvo 37, br. 3 (1987): 77-84. https://hrcak.srce.hr/104618
Harvard
Ostojić, M., Niketić, G., i Popović, J. (1987). 'Enzimatska hidroliza laktoze', Mljekarstvo, 37(3), str. 77-84. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/104618 (Datum pristupa: 19.06.2019.)
Vancouver
Ostojić M, Niketić G, Popović J. Enzimatska hidroliza laktoze. Mljekarstvo [Internet]. 1987 [pristupljeno 19.06.2019.];37(3):77-84. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/104618
IEEE
M. Ostojić, G. Niketić i J. Popović, "Enzimatska hidroliza laktoze", Mljekarstvo, vol.37, br. 3, str. 77-84, 1987. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/104618. [Citirano: 19.06.2019.]

Sažetak
Enzimatskom hidrolizom laktoze omogućena je bolja i raznovrsnija upotreba sirutke u prehrambenoj industriji. Dobivena hidrolizirana otopina sirutke sadržavala je 1,98% laktoze i 1,84% monosaharida u obliku glukoze i galaktoze i imala je poboljšanu slatkoću i topljivost. To praktično znači da se pri daljoj obradi i preradi sirutke u napitke umanjuje potreba dodavanja saharoze za oko 45%.

Ključne riječi
laktoza; enzimatska hidroliza

Hrčak ID: 104618

URI
https://hrcak.srce.hr/104618

[engleski]

Posjeta: 490 *