hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Enzimatska hidroliza laktoze

Mihailo Ostojić ; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd
Gordana Niketić
Jasna Popović

Fulltext: croatian, pdf (857 KB) pages 77-84 downloads: 318* cite
APA 6th Edition
Ostojić, M., Niketić, G. & Popović, J. (1987). Enzimatska hidroliza laktoze. Mljekarstvo, 37 (3), 77-84. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/104618
MLA 8th Edition
Ostojić, Mihailo, et al. "Enzimatska hidroliza laktoze." Mljekarstvo, vol. 37, no. 3, 1987, pp. 77-84. https://hrcak.srce.hr/104618. Accessed 11 Nov. 2019.
Chicago 17th Edition
Ostojić, Mihailo, Gordana Niketić and Jasna Popović. "Enzimatska hidroliza laktoze." Mljekarstvo 37, no. 3 (1987): 77-84. https://hrcak.srce.hr/104618
Harvard
Ostojić, M., Niketić, G., and Popović, J. (1987). 'Enzimatska hidroliza laktoze', Mljekarstvo, 37(3), pp. 77-84. Available at: https://hrcak.srce.hr/104618 (Accessed 11 November 2019)
Vancouver
Ostojić M, Niketić G, Popović J. Enzimatska hidroliza laktoze. Mljekarstvo [Internet]. 1987 [cited 2019 November 11];37(3):77-84. Available from: https://hrcak.srce.hr/104618
IEEE
M. Ostojić, G. Niketić and J. Popović, "Enzimatska hidroliza laktoze", Mljekarstvo, vol.37, no. 3, pp. 77-84, 1987. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/104618. [Accessed: 11 November 2019]

Abstracts
Enzimatskom hidrolizom laktoze omogućena je bolja i raznovrsnija upotreba sirutke u prehrambenoj industriji. Dobivena hidrolizirana otopina sirutke sadržavala je 1,98% laktoze i 1,84% monosaharida u obliku glukoze i galaktoze i imala je poboljšanu slatkoću i topljivost. To praktično znači da se pri daljoj obradi i preradi sirutke u napitke umanjuje potreba dodavanja saharoze za oko 45%.

Keywords
laktoza; enzimatska hidroliza

Hrčak ID: 104618

URI
https://hrcak.srce.hr/104618

[english]

Visits: 507 *