hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline

Ana Banina ; Tehnološko-metalurški fakultet, Beograd
Ljubiša Topisirović ; Prirodno-matematički fakultet, Beograd
Dragojlo Obradović ; Poljoprivredni fakultet, Beograd

Puni tekst: hrvatski, pdf (941 KB) str. 227-232 preuzimanja: 1.368* citiraj
APA 6th Edition
Banina, A., Topisirović, Lj. i Obradović, D. (1987). Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo, 37 (8), 227-232. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/104974
MLA 8th Edition
Banina, Ana, et al. "Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo, vol. 37, br. 8, 1987, str. 227-232. https://hrcak.srce.hr/104974. Citirano 30.11.2021.
Chicago 17th Edition
Banina, Ana, Ljubiša Topisirović i Dragojlo Obradović. "Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo 37, br. 8 (1987): 227-232. https://hrcak.srce.hr/104974
Harvard
Banina, A., Topisirović, Lj., i Obradović, D. (1987). 'Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline', Mljekarstvo, 37(8), str. 227-232. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/104974 (Datum pristupa: 30.11.2021.)
Vancouver
Banina A, Topisirović Lj, Obradović D. Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo [Internet]. 1987 [pristupljeno 30.11.2021.];37(8):227-232. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/104974
IEEE
A. Banina, Lj. Topisirović i D. Obradović, "Primjena genetičkog inženjerstva u proizvodnji starter kultura bakterija mliječne kiseline", Mljekarstvo, vol.37, br. 8, str. 227-232, 1987. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/104974. [Citirano: 30.11.2021.]

Sažetak
U radu su izloženi osnovni principi tehnologije rekombinantne DNK ili genetičkog inženjerstva, problemi koji se javljaju u vezi s primjenom ove tehnologije i mogućnosti koje ona pruža kada je u pitanju poboljšanje aktivnosti starter kultura u fermentacijskim procesima.

Ključne riječi
starter kulture; bakterije mliječne kiseline; genetičko inženjerstvo

Hrčak ID: 104974

URI
https://hrcak.srce.hr/104974

[engleski]

Posjeta: 1.710 *