hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule

Karmelo Carević ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (1007 KB) str. 175-183 preuzimanja: 1.504* citiraj
APA 6th Edition
Carević, K. (1986). Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule. Mljekarstvo, 36 (6), 175-183. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108772
MLA 8th Edition
Carević, Karmelo. "Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule." Mljekarstvo, vol. 36, br. 6, 1986, str. 175-183. https://hrcak.srce.hr/108772. Citirano 30.11.2021.
Chicago 17th Edition
Carević, Karmelo. "Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule." Mljekarstvo 36, br. 6 (1986): 175-183. https://hrcak.srce.hr/108772
Harvard
Carević, K. (1986). 'Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule', Mljekarstvo, 36(6), str. 175-183. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/108772 (Datum pristupa: 30.11.2021.)
Vancouver
Carević K. Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule. Mljekarstvo [Internet]. 1986 [pristupljeno 30.11.2021.];36(6):175-183. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108772
IEEE
K. Carević, "Matematička analiza koeficijenta Fleischmann-ove formule", Mljekarstvo, vol.36, br. 6, str. 175-183, 1986. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108772. [Citirano: 30.11.2021.]

Sažetak
Postotak suhe tvari u mlijeku može se dobiti i računom smjese za tro-komponentnu smjesu, s obzirom da je mlijeko smjesa triju osnovnih sastojaka (mliječna mast, bezmasna suha tvar i voda). Na taj način se klasičnim matematičkim postupkom provjerava ispravnost Fleischman n-ove formule.

Ključne riječi
Fleischmann-ova formula; matematička analiza

Hrčak ID: 108772

URI
https://hrcak.srce.hr/108772

[engleski]

Posjeta: 1.814 *