hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.36 No.8 Kolovoz 1986.

Izvorni znanstveni članak

Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke

Dragoslava Mišić ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Milan Jakšić
Aleksandar Jokić
Zorica Kerečki

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 239-247 preuzimanja: 201* citiraj
APA 6th Edition
Mišić, D., Jakšić, M., Jokić, A. i Kerečki, Z. (1986). Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke. Mljekarstvo, 36 (8), 239-247. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108912
MLA 8th Edition
Mišić, Dragoslava, et al. "Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke." Mljekarstvo, vol. 36, br. 8, 1986, str. 239-247. https://hrcak.srce.hr/108912. Citirano 21.06.2018.
Chicago 17th Edition
Mišić, Dragoslava, Milan Jakšić, Aleksandar Jokić i Zorica Kerečki. "Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke." Mljekarstvo 36, br. 8 (1986): 239-247. https://hrcak.srce.hr/108912

Sažetak
Elektrodijaliza predstavlja suvremenu membransku metodu koja se u svijetu sve više koristi za demineralizaciju sirutke radi ostvarivanja njene veće primjene u proizvodnji hrane za ljude. Slatko-slani ukus sirutke u prahu i visoki sadržaj mineralnih tvari naročito ograničavaju njeno učešće u proizvodima konditorske industrije i proizvodnji dječje hrane. Na laboratorijskom uređaju vršena je elektrodijaliza svježe, slatke surutke pri različitim gustoćama struje.

Ključne riječi
sirutka; demineralizacija

Hrčak ID: 108912

URI
https://hrcak.srce.hr/108912

[engleski]

Posjeta: 346 *