APA 6th Edition Mišić, D., Jakšić, M., Jokić, A. i Kerečki, Z. (1986). Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke. Mljekarstvo, 36 (8), 239-247. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108912
MLA 8th Edition Mišić, Dragoslava, et al. "Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke." Mljekarstvo, vol. 36, br. 8, 1986, str. 239-247. https://hrcak.srce.hr/108912. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition Mišić, Dragoslava, Milan Jakšić, Aleksandar Jokić i Zorica Kerečki. "Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke." Mljekarstvo 36, br. 8 (1986): 239-247. https://hrcak.srce.hr/108912
Harvard Mišić, D., et al. (1986). 'Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke', Mljekarstvo, 36(8), str. 239-247. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/108912 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver Mišić D, Jakšić M, Jokić A, Kerečki Z. Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke. Mljekarstvo [Internet]. 1986 [pristupljeno 22.01.2021.];36(8):239-247. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108912
IEEE D. Mišić, M. Jakšić, A. Jokić i Z. Kerečki, "Proučavanje metode elektrodijalize u cilju demineralizacije sirutke", Mljekarstvo, vol.36, br. 8, str. 239-247, 1986. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108912. [Citirano: 22.01.2021.]
Sažetak Elektrodijaliza predstavlja suvremenu membransku metodu koja se u svijetu sve više koristi za demineralizaciju sirutke radi ostvarivanja njene veće primjene u proizvodnji hrane za ljude. Slatko-slani ukus sirutke u prahu i visoki sadržaj mineralnih tvari naročito ograničavaju njeno učešće u proizvodima konditorske industrije i proizvodnji dječje hrane. Na laboratorijskom uređaju vršena je elektrodijaliza svježe, slatke surutke pri različitim gustoćama struje.