hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi

Nikola Taboršak ; Kombinat HMEZAD TOZD Mlekarna Celje

Puni tekst: hrvatski, pdf (862 KB) str. 57-64 preuzimanja: 493* citiraj
APA 6th Edition
Taboršak, N. (1976). Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi. Mljekarstvo, 26 (3), 57-64. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109359
MLA 8th Edition
Taboršak, Nikola. "Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi." Mljekarstvo, vol. 26, br. 3, 1976, str. 57-64. https://hrcak.srce.hr/109359. Citirano 04.12.2021.
Chicago 17th Edition
Taboršak, Nikola. "Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi." Mljekarstvo 26, br. 3 (1976): 57-64. https://hrcak.srce.hr/109359
Harvard
Taboršak, N. (1976). 'Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi', Mljekarstvo, 26(3), str. 57-64. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109359 (Datum pristupa: 04.12.2021.)
Vancouver
Taboršak N. Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 04.12.2021.];26(3):57-64. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109359
IEEE
N. Taboršak, "Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi", Mljekarstvo, vol.26, br. 3, str. 57-64, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109359. [Citirano: 04.12.2021.]

Sažetak
Posljednjih godina zabilježen je znatan porast proizvodnje i potrošnje svježeg sira. Seljačka proizvodnja, posebno oko većih potrošačkih centara, gubi na važnosti i intenzitetu, dok u mljekarama prilično brzo raste i proizvodnja i asortiman svježih sireva. Sigurno je da takva industrijska proizvodnja osim što pojeftinjuje proizvod, pridonosi i higijenskoj kvaliteti sira.

Ključne riječi
meki svježi sir; proizvodnja; dvostruka kada

Hrčak ID: 109359

URI
https://hrcak.srce.hr/109359

Posjeta: 683 *