hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira

Ružica Todorić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad

Puni tekst: hrvatski, pdf (645 KB) str. 65-71 preuzimanja: 349* citiraj
APA 6th Edition
Todorić, R. (1976). Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira. Mljekarstvo, 26 (3), 65-71. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109362
MLA 8th Edition
Todorić, Ružica. "Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira." Mljekarstvo, vol. 26, br. 3, 1976, str. 65-71. https://hrcak.srce.hr/109362. Citirano 04.12.2021.
Chicago 17th Edition
Todorić, Ružica. "Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira." Mljekarstvo 26, br. 3 (1976): 65-71. https://hrcak.srce.hr/109362
Harvard
Todorić, R. (1976). 'Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira', Mljekarstvo, 26(3), str. 65-71. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109362 (Datum pristupa: 04.12.2021.)
Vancouver
Todorić R. Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 04.12.2021.];26(3):65-71. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109362
IEEE
R. Todorić, "Primjena plastičnih premaza u proizvodnji novosadskog sira", Mljekarstvo, vol.26, br. 3, str. 65-71, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109362. [Citirano: 04.12.2021.]

Sažetak
Od davnine se sirevi za vrijeme zrenja tretiraju raznim sredstvima da bi se zaštitili od razvoja plesni i dobili što povoljniji vanjski izgled. Među najstarija sredstva spadaju: biljna ulja, slana voda, parafinska ulja, bjelančevinasti premazi, otopina sorbinske kiseline, melasa (bez laktoze), albumini, parafin i drugo.

Ključne riječi
novosadski sir; plastični premaz

Hrčak ID: 109362

URI
https://hrcak.srce.hr/109362

Posjeta: 508 *