hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Svetislav Milin
Vera Vujičić

Puni tekst: hrvatski, pdf (815 KB) str. 196-200 preuzimanja: 140* citiraj
APA 6th Edition
Vujičić, I., Milin, S. i Vujičić, V. (1976). Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini. Mljekarstvo, 26 (9), 196-200. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109466
MLA 8th Edition
Vujičić, Ivica, et al. "Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini." Mljekarstvo, vol. 26, br. 9, 1976, str. 196-200. https://hrcak.srce.hr/109466. Citirano 23.07.2019.
Chicago 17th Edition
Vujičić, Ivica, Svetislav Milin i Vera Vujičić. "Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini." Mljekarstvo 26, br. 9 (1976): 196-200. https://hrcak.srce.hr/109466
Harvard
Vujičić, I., Milin, S., i Vujičić, V. (1976). 'Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini', Mljekarstvo, 26(9), str. 196-200. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109466 (Datum pristupa: 23.07.2019.)
Vancouver
Vujičić I, Milin S, Vujičić V. Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 23.07.2019.];26(9):196-200. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109466
IEEE
I. Vujičić, S. Milin i V. Vujičić, "Sezonost sastava mlijeka s posebnim osvrtom na mlijeko stada domaćeg šarenog i crno-bijelog goveda u Vojvodini", Mljekarstvo, vol.26, br. 9, str. 196-200, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109466. [Citirano: 23.07.2019.]

Sažetak
Izučavanje variranja kemijskog sastava mlijeka ima višestruki zootehnički, tehnološki i nutricioni značaj. Ovakva istraživanja su važna za svako područje, s obzirom na regionalne bioekološke i agroindustrijske specifičnosti. U našoj zemlji dosadašnja istraživanja u ovoj oblasti odnose se najvećim dijelom na sadržaj mliječne masti. Međutim, kako se može vidjeti iz literature, sve više pažnje počinje da se posvećuje i drugim sastojcima.

Ključne riječi
mlijeko; sastav; govedo; Vojvodina

Hrčak ID: 109466

URI
https://hrcak.srce.hr/109466

[engleski]

Posjeta: 264 *