Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Komparativni način ispitivanja mliječne masti u mlijeku i mliječnim proizvodima

Nebojša Živić ; AlPK, Banja Luka


Puni tekst: hrvatski pdf 986 Kb

str. 220-226

preuzimanja: 463

citiraj


Sažetak

Biokemijsko i analitičko izučavanje mlijeka predstavlja naučnu osnovu za dalje izučavanje tehnologije i tehnoloških procesa u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda. Posebno mjesto zauzimaju tehno-kemijske metode koje omogućavaju pravilnu proizvodnju i kontrolu kvaliteta mliječnih proizvoda, kao i pravilnu upotrebu sirovine i smanjenje rashoda sirovine.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; mliječna mast

Hrčak ID:

109582

URI

https://hrcak.srce.hr/109582

Datum izdavanja:

1.10.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 964 *