Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Transformacija proteinskog kompleksa mlijeka djelovanjem bakterija Lactobacillus acidophilus

Stojanka Mitić ; Institut za mlekarstvo, Beograd, INEP, Zemun
Margita Čuperlović


Puni tekst: hrvatski pdf 508 Kb

str. 232-236

preuzimanja: 379

citiraj


Sažetak

Mnogobrojne studije su pokazale da L. acidophilus svojim inhibitornim i bakteriostatičnim djelovanjem utječe na veliki broj patogenih i štetnih saprofitnih bakterija. Laktobacili održavaju saprofitnu floru u crijevnom traktu čime omogućavaju normalno odvijanje fizioloških procesa i bolju apsorpciju masti, vitamina i mineralnih tvari.

Ključne riječi

mlijeko; proteinski kompleks; Lactobacillus acidophilus

Hrčak ID:

109584

URI

https://hrcak.srce.hr/109584

Datum izdavanja:

1.10.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 933 *