Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj nekih faktora na kvalitetu slatkog tučenog vrhnja

Davor Baković ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik


Puni tekst: hrvatski pdf 696 Kb

str. 98-103

preuzimanja: 472

citiraj


Sažetak

Porastom potrošnje slatkog tučenog vrhnja postavlja se zahtjev za poboljšanje kvalitete ovog proizvoda. Ideju za ovaj rad dala je slaba postojanost slatkog tučenog vrhnja na sobnoj temperaturi na slasticama. Zato se pristupilo ispitivanju utjecaja pojedinih stabilizatora i šećera na poboljšanje ove karakteristike. Procesom tučen ja slatkog vrhnja oblikuje se emulzija zraka u mliječnoj plazmi, koja sadrži kapljice masti u obliku malih nakupina.

Ključne riječi

slatko tučeno vrhnje; kvaliteta

Hrčak ID:

109614

URI

https://hrcak.srce.hr/109614

Datum izdavanja:

2.5.1977.

Posjeta: 820 *